[review] Lego Batman: DC Super Heroes

[review] Lego Batman: DC Super Heroes

Na twee fantastische avonturen op de grotere spelsystemen, komt Batman nu eindelijk met zijn vrienden richting iOS. Jawel, Lego Batman: DC Super Heroes is een feit. Ondanks dat het cijfer 2 niet te vinden is in de titel, spreken we hier over het tweede deel uit de serie. Een overzetting van de consoles naar iOS. Een verdomd goede overzetting zelfs.

Batman is populairder dan ooit. Arkham City was twee jaar geleden een fantastische hit, de films van Christopher Nolan hebben een nieuwe standaard gezet in het superheldengenre en ook in Lego-vorm was Batman de best verkopende franchise. Het is dus logisch dat de ontwikkelaar nu dit deel alsnog uitbrengt op de iOS-apparaten. Net als op de consoles bouwt dit deel verder op de basis die het eerste spel neer heeft weten te zetten en pakt alles groter en uitgebreider aan. Vervelende punten hebben een verbetering gekregen, toffe onderdelen zijn nog beter uitgewerkt. De grootste vernieuwing is echter wel het feit dat Batman zich voor dit deel heeft aangesloten bij The Justice League. Verwacht dus meer helden uit de stallen van DC Comics. Denk aan Superman, The Flash, Wonder Woman, Green Lantern, Aquaman, Cyborg en Hawkgirl. Maar uiteraard hebben de vijanden ook niet stil gezeten.

Waar de Joker en handlangers zoals Penguin, Bane, Catwoman en Poison Ivy de grootste dreiging waren voor Batman in het originele deel, heeft diezelfde Joker nu zijn krachten gebundeld met de meest slechte man op aarde: presidentskandidaat Lex Luthor. Waar hij de wereld probeert te imponeren om hem te verkiezen tot de machtigste man op de planeet, is de Joker puur op wraak uit. Samen bundelen ze hun krachten om met behulp van een speciaal gas de wereld te beïnvloeden en Batman op een afstand te houden. Hoe dat uitpakt laat zich makkelijk raden.

Net als elke voorgaande Lego-game is ook dit spel wederom geschikt voor de kleintjes onder ons, alsook voor volwassenen. Nog steeds werk ik me met veel plezier door deze games heen, ook al lijkt de vernieuwing steeds minder te worden. Door de vele vrij te spelen personages (die je ook kunt kopen met een in-app purchase) te verkrijgen, elk level op de volle honderd procent uit te spelen en echt alles uit de game te halen, heb je flink wat batterijladingen van je iOS-apparaat leeg gespeeld. Dit is, zoals we gewend zijn van de Lego-games, geen spel waar je na vijf uur klaar mee bent.

De toevoeging van de verschillende helden is meer dan alleen een nieuwe skin trekken over de bestaande karakters. Superman, Green Lantern en Wonder Woman kunnen bijvoorbeeld vliegen. Met het grootste gemak (mits je de besturing onder de knie krijgt, daar hebben we het zo over) vlieg je door de straten van Gotham. Met een grote snelheid schiet je omhoog en al snel ligt de complete stad onder je voeten. Daarnaast kan Superman met zijn adem brandjes blussen, water spuiten en mensen vastzetten in een blok ijs terwijl hij met zijn ogen objecten kan laten ontdooien. Oh, en hij kan ook nog eens door muren kijken. Zo heeft elke held zijn eigen kracht. Batman gaat zich bijna benadeeld voelen: hij heeft geen krachten, alleen zijn verschillende pakken. Net als in het vorige deel zullen Batman en Robin verschillende dingen kunnen doen door het pak dat ze dragen. Met een krachtpak is de Bat sterker dan ooit, terwijl hij met een elektriciteitspak door bliksemstralen kan lopen.

Ja, Lego Batman 2: DC Super Heroes was ten tijde van de release een fantastische game. Het feit dat dit spel nu te spelen is op je telefoon of tablet zal veel mensen blij maken. Denk eens aan al die jonge kinderen die nu voor enkele euro’s hele middagen stilgehouden kunnen worden. Toch is er één probleempje met de game. De besturing. Lang heb ik lopen worstelen voordat ik de game onder de knie had. Door je duim op het scherm te leggen en hem naar links, rechts, boven en onder te bewegen kun je jouw mannetje rond laten lopen. Dit werkt wel, maar op momenten dat je over smalle balken loopt, val je er meer dan eens af omdat het niet helemaal lekker werkt. Ook is er de optie om punten aan te tikken waarna je karakter hierheen loopt. Dit is op momenten makkelijker, maar vertraagt de game wel. Ook het vechten werkt niet optimaal. Waar ik op de Xbox 360 lekker om me heen kon slaan door steeds op dezelfde knop te blijven drukken en een beetje bij te sturen, tik je hier een vijand aan welke daarna door je karakter aangevallen wordt. Echter, valt een andere vijand je aan, dan lijk je weerloos te zijn. Ook is er door deze “raak aan en vecht”-mechaniek vaak het probleem dat je niet kunt vechten omdat de game je daar belet. Wanneer een vijand achter een obstakel staat, of achter een ander lid van de Justice League, kun je hem niet aanraken, waardoor vechten onmogelijk is. Jammer.

Ook op de iOS-apparaten van Apple is Lego Batman een fantastische game om te spelen. Ondanks dat de besturing af en toe niet helemaal lekker werkt, weet de game je toch flink wat uren vast te houden. Zorg ervoor dat er een oplaadkabel in de buurt ligt wanneer je deze game speelt. Wanneer je aan een Lego-game begint is het lastig om hem weg te leggen.

Originele post


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password