[review] Injustice: Gods Among Us

[review] Injustice: Gods Among Us

Wanneer volgende week Injustice: Gods Among Us zal verschijnen voor de diverse consoles, gaan we eindelijk een antwoord krijgen op één van de oudste vragen uit de recente geschiedenis: wie wint er tijdens een gevecht tussen Batman en Superman? Om je alvast lekker te maken heeft Warner Bros. afgelopen week een gratis te downloaden versie van de game uitgebracht op de iOS-apparaten. Haal die iPad, iPhone of iPod er dus maar bij, het is tijd om superheldenkont te schoppen.

Ik ben niet iemand die gaat beweren dat het spelen op de touch-apparaten van vandaag de dag uiteindelijk de consolemarkt onderuit gaan halen. Op mijn iPhone speel ik af en toe een spelletje, vaak gratis gedownload, en gooi ik de app na een dag of vijf weer van mijn telefoon af. Zelfs een game als Angry Birds weet mij vaak niet langer dan een week te boeien. Er is echter één game die al sinds zijn verschijnen in 2011 prominent geïnstalleerd staat. Batman: Arkham City Lockdown is een iOS-game van hoge kwaliteit en weet me nog steeds af en toe flink wat schade toe te laten brengen aan diverse vijanden uit de wereld van Batman. Het is trouwens ook de enige game, nee, de enige app waarbij ik ooit een in-app aankoop heb gedaan. Ik moest en zou gaan spelen met het kostuum van Batman Beyond. Negenenzeventig cent, ik had het er graag voor over.

De mensen achter Arkham City Lockdown verblijden ons dit keer met Injustice: Gods Among Us, een adaptatie van de later te verschijnen consolegame. Net als in zijn grote broer op de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U vecht je op de iPad, iPhone en iPod met helden en slechteriken uit het DC Universum tegen elkaar. Toch is de gameplay en opzet van deze draagbare versie compleet anders dan de normale versie. Waar je in die versie één op één gevechten beslecht in interactieve omgevingen, is de iOS-versie een tagteam-game geworden. Drie karakters tegen drie karakters. Zijn de levensbalken van je tegenstander leeg voordat die van jouw karakters leeg zijn? Dan win je. Gefeliciteerd.

Omdat je geen controller met diverse knoppen tot je beschikking hebt op je iPhone, is de besturing van Injustice compleet op de schop gegaan. Vergeet die vervelende “knoppen” zoals je ze kent uit andere fighters op het platform. Dat werkt niet, dat heeft de ontwikkelaar van Injustice gelukkig ook door. De game geeft je de controle over de diverse DC-characters door bewegingen op het scherm te maken. Tik je op het scherm, dan val je aan met een snelle aanval. Swipe je van links naar rechts? Dan doet je character een sterke aanval. Met twee vingers op je scherm drukken zorgt ervoor dat je blokt. Door in de hoek op het gezicht van een ander character te klikken, tag je hem en springt hij of zij de arena in. Door succesvol aan te vallen, vul je drie balken onder in het scherm welke op hun beurt weer zeer krachtige, dodelijke aanvallen op de tegenstander afvuren. Elk karakter (en het zijn er een hoop) heeft zijn eigen aanvallen.

Buiten de gevechten om gebruikt Injustice een kaartensysteem om characters vrij te spelen, ze sterker te maken en uit te breiden met nieuwe moves. Deze kaarten kunnen gekocht worden met de verdiende munten, of met echt geld. Door steeds met dezelfde kaarten te vechten (je characters), worden je personages sterker, maar loopt hun energiebar ook drastisch terug. Wanneer deze leeg is, mag je wachten tot deze weer wat voller is geladen. Het is een Facebook-achtige inbreng waarbij je moet wachten om verder te mogen spelen. Of je legt natuurlijk wat geld neer om energie te kopen. Tijdens het spelen kun je de verdiende munten ook gebruiken om andere characters vrij te spelen. Hoe meer characters je hebt, hoe meer je kunt spelen voordat de game je weer laat zien dat je energie op is. Een slimme zet van de ontwikkelaar. Volledig op te lossen door de digitale portemonnee te trekken, maar dit hoeft niet. Ik heb een flink aantal DC Heroes aan mijn collectie toe weten te voegen zonder ook maar één cent aan de game uit te hebben gegeven. Mocht je een kaart vrijspelen van een personage dat al voor je vecht? Geen nood, de game smelt ze samen om een sterkere versie te maken.

Injustice: Gods Among Us oogt en klinkt fantastisch. De game is snel op te pakken en binnen vijf minuten heb je de manier van spelen helemaal door. Helaas kan de game op momenten bijzonder repetitief overkomen. De gevechten worden natuurlijk steeds moeilijker, maar door een ingebouwd RPG-systeem worden jouw vechtersbazen steeds sterker. Je stijgt in levels, speelt nieuwe krachten vrij en gaat verder met domineren. Wel kwam ik meer dan eens bij een boss-stage waar ik gewoonweg niet voorbij kwam. Oplossing? Voorgaande levels steeds opnieuw doen om sterker te worden en de uitdaging opnieuw aangaan. Is het een minpunt? Niet echt. Het is wel jammer dat er geen vorm van multiplayer aanwezig is. Ik had graag online of tegen vrienden in de kamer gespeeld. Wie heeft zijn superheld het beste getraind?

Wat ervoor zorgt dat deze game extra interessant is voor mensen die ook aan de slag willen gaan met de PlayStation 3 of Xbox 360 versie, is de Warner Bros. ID toevoeging. Door een account aan te maken en in te loggen op je iOS-apparaat, alsook op de console, kun je ervoor zorgen dat je dingen vrijspeelt voor de andere versie. Denk aan objecten als achtergronden, portretten en credits. Interessanter zijn de extra kostuums die vrij te spelen zijn. Door goed je best te doen in Injustice op je iPhone, kun je complete characters vrijspelen voor op je console! Zo wachten Knightfall Bane en New 52 Green Lantern al op me wanneer ik mijn consoleversie van Injustice ga starten. Mijn doel is om het Arkham City-kostuum van Harley nog vrij te spelen en, uiteraard, Batman Beyond. Jawel, dit keer kan ik hem krijgen door goed te spelen. Geen in-app aankopen nodig! Het zorgt ervoor dat ik de game de hele week al om de paar uur even opstart. Batman Beyond moet van mij zijn!

Injustice: Gods Among Us op iOS is een toffe, gratis game geworden die de gemiddelde comic-fan zal bekoren. Door de simpele controls, de sterke graphics en de mogelijkheid om objecten te unlocken voor de consoleversie van de game, weet de game mij al sinds z’n release vast te houden. Ben jij in voor een knokpartijtje, of ga je Injustice aanschaffen voor je console? Download dan ook even deze game uit de Appstore. Zorg er wel voor dat je oplaadkabel in de buurt is, de game slurpt de batterij van je telefoon hard leeg.

Originele post


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password