[feature] Up2Date

[feature] Up2Date

Wat gaat de tijd toch snel af en toe. We zitten pas in april, maar we hebben toch al flink wat prachtige games aan ons voorbij zien trekken. Ik ben net klaar met Tomb Raider, zit nog midden in StarCraft II: Heart of the Swarm en wacht op Injustice. De gamesindustrie focust niet meer alleen op de kerstdagen, maar ook in het begin van het jaar knallen ze diverse parels de winkels in. Het is dan ook niet vreemd om te zien dat er flink wat nieuws binnen weet te stromen. Deze week was niet anders!

Disney sluit LucasArts
De geruchten waren er al een tijdje, maar Disney heeft deze week LucasArts toch echt gesloten. De studio die al in 1982 zijn deuren opende en ons fantastische games heeft gegeven, past niet in het plan van Disney. We weten dat de gigant aan de slag gaat met Star Wars Episode VII, VIII en IX, maar de games die LucasArts in ontwikkeling had, zouden niet in die toekomstvisie passen. Triest nieuws, helemaal wanneer je je bedenkt dat Star Wars: First Assault en Star Wars 1313 zijn geannuleerd. Ongelooflijk. Vorig jaar zagen we 1313 nog op de Gamescom en voor het eerst in een lange tijd waren we diep onder de indruk van een Star Wars-titel. Het mocht blijkbaar niet zo zijn.

Disney blijft de naam LucasArts wel gebruiken om licenties te verstrekken. In een perfecte wereld is het op deze manier mogelijk om Star Wars 1313 onder te brengen bij een andere ontwikkelaar. Het bedrijf wil in gaan zetten op sociale games rondom het Star Wars-universum. Hiermee lijkt de koek voor de hardcore gamer meteen redelijk op te zijn. Geef ons maar een nieuwe Jedi Knight, Sam and Max, Day of the Tentacle of een prachtige remake van Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Wat waren dat briljante games! Moge de kracht met alle ontslagen medewerkers zijn…

Eerste informatie Titan lekt het web op
De game die bij velen al maanden, zo niet jaren in het achterhoofd spookt, is Titan. Het is dan ook de volgende MMO van ontwikkelaar Blizzard, we mogen dus schrijven over de officiële opvolger van World of Warcraft. Wanneer World of Warcraft genoemd mag worden in een gesprek rondom MMO’s, spitsen de oren van velen zich. Deze week heeft een anonieme bron vanuit Blizzard de kraan niet helemaal goed dichtgedraaid, waardoor er flink wat lekken waren. Informatie rondom de game, die waarschijnlijk op BlizzCon voor het eerst getoond gaat worden, moest geheel geheim blijven. Dat is niet gelukt. Sterker nog: het zou in dit geval gaan om zeer betrouwbare informatie, uit de eerste hand. Intern bij Blizzard is iemand niet zo lief geweest dus!

Natuurlijk kijken we uit naar Titan. Tenminste, dat de game die naam niet gaat krijgen is duidelijk. Het is een werknaam. Nee, het is geen World of Warcraft 2. Volgens de gelekte informatie speelt de game zich af op onze eigen planeet. Natuurlijk is hier flink wat fictie doorheen geweven en krijgt de game een flink achtergrondverhaal en een diepe lore. Het is natuurlijk Blizzard. Daarnaast zou het mogelijk moeten zijn om door de tijd te reizen. Een interessant concept. Hetzelfde gebied kan er in een andere tijdzone anders uit zien, waardoor je meteen de illusie creëert dat je wereld groter is dan dat hij op het eerste gezicht lijkt. We zullen verhalen krijgen uit de Griekse, Romeinse en Noorse mythologie, verweven met de Blizzard-saus. Zo zullen we niet alleen met normale wapens aan de slag gaan, maar ook met magie. Een interessante mix. We zijn enorm benieuwd hoe Titan gaat bestaan naast World of Warcraft. Is dit het einde van WoW?

Injustice: Gods Among Us Free-To-Play Game nu verkrijgbaar
Games die we een lange tijd volgen tijdens de productie, weten vaak geen geheimen meer te hebben wanneer ze uiteindelijk in de winkels liggen. Bij NetherRealm doen ze dat anders. Ineens werd het bericht de wereld in gestuurd dat Injustice ook op de platformen van Apple zou gaan verschijnen. Sterker nog: op het moment dat dit bericht bij ons aankwam, was de game al te downloaden, compleet gratis!

Wat deze fighter met DC-karakters zo tof maakt, is dat het een aanvulling is op de reguliere game die op 18 april gaat verschijnen. Mits je deze koopt op de PlayStation 3 of Xbox 360. Gamers kunnen in het spel op iOS-content ontgrendelen voor in de console versie en andersom. Een tof gegeven om de game ook onderweg te kunnen spelen. Mijn jacht op het Batman Beyond kostuum voor op de Xbox 360 is inmiddels gestart. Want je weet het: Batman Beyond is tof!

Black Ops II krijgt Uprising DLC
Een nieuwtje dat we van mijlenver aan zagen komen, is natuurlijk de bekendmaking van nieuwe DLC voor het enorm populaire Call of Duty: Black Ops 2. Activision en Treyarch brengen op 16 april de tweede DLC-uitgave uit van Call of Duty: Black Ops II. Deze zal eerst exclusief verkrijgbaar zijn voor Xbox Live, andere platformen volgen later. Call of Duty: Black Ops II Uprising bevat vier nieuwe exotische multiplayer maps, plus de nieuwe zombiesensatie ’Mob of the Dead’. Hierin gaan spelers naar Alcatraz in de persoon van vier acteurs die legendarische Hollywood-criminelen hebben gespeeld: Ray Liotta, Chazz Palminteri, Joe Pantoliano en Michael Madsen.

Ik voorzie voor veel gamers weer flink wat uren online, gescheld door de headsets en gevloek op teammaten. Zoals het hoort bij een game als CoD. Uiteraard kun je rond die tijd op GameParty een recensie verwachten!

Even ben je weer compleet op de hoogte van het wel en wee in de gamesindustrie. Een industrie waar geheimen niet bestaan, Batman graag Harley Quinn in elkaar slaat, een grote studio zomaar gesloten mag worden en shooters uitbreidingen krijgen. Dit was Up2Date.

Originele post


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password