[review] Necrovision: Lost Company

Het is lastig wanneer je een game moet gaan spelen omdat de deadline van je review snel je kant op komt. Vooral omdat je veel liever op je pc verder gaat met Command & Conquer 4, de beta van StarCraft of die ene raid in World of Warcraft. Daarnaast liggen Battlefield: Bad Company 2 en Metro 2033 ook nog eens naast mijn Xbox te gillen dat ze gespeeld willen worden.

Nee, af en toe wil je gewoon niet dat ene spel spelen waar je nog een review van moet schrijven. Vooral wanneer de game redelijk onbekend is (sterker nog, ik had er nooit eerder wat van vernomen), is de neiging groot om toch die toppers op te starten. Toch wist ik me een weg te banen door NecroVisioN – Lost Company, en geloof me, stiekem genoot ik er nog van ook!

NecroVisioN – Lost Company vertelt het verhaal dat zich voor NecroVisioN afspeelde. Jawel, we hebben hier met een prequel te maken, als ook een vervolgdeel in een serie. NecroVisioN stond bekend om zijn dreigende atmosfeer tijdens de eerste wereldoorlog. Verwacht geen realistische shooter trouwens, NecroVisioN moet het namelijk hebben van de kwade krachten die vrij komen door een foutje van de Duitsers en de vele horror elementen die daarna op je af komen. Of het nu schrikeffecten zijn of gewoon gore dingen die op je beeldscherm afspelen, horror is wat de klok slaat.

Na enige research (ik kende de eerste NecroVisioN ook niet) kwam ik er achter dat je in het eerste deel met een geallieerde soldaat speelde, op jacht naar de Duitsers en het kwaad. In NecroVisioN – Lost Company draait ontwikkelaar The Farm 51 de rollen eens flink om. Nu speel je eens een keer als een Duitse soldaat. Jawel, we spelen als Duitser! Natuurlijk niet zomaar een Nazi. Nee, deze Duitser ziet de verschrikking die zijn land op de wereld los laat, de wezens die hier bij los komen en besluit zich tegen het Derde Rijk te keren. Hij zal naties aan gaan voeren in de strijd tegen de Duitsers. In grote gevechten zal hij de voorman zijn, de leider. Het Derde Rijk en zijn verschrikkingen moeten vallen. Noem het een mix van Wolfenstein en Hellboy en je hebt enig idee waar we over spreken.

Het leuke aan dit verhaal is dat het geleidelijk loopt met dat uit de originele NecroVisioN. Je zult tijdens het spelen dan ook, mits je de originele game hebt gespeeld, elementen herkennen. Tijdens het neerschieten van de vele zombies en demonen groei je als speler uit tot de eerste Necromancer. Precies die Necromancer die in NecroVisioN tegen eindbaas Simon Bukner vocht. Het zegt mij helemaal niets, maar misschien dat jij dit helemaal geweldig vindt.

Je merkt misschien al wel dat NecroVisioN – Lost Company een enorm onbekende game is aan mijn front. Het is daarom ook dat ik bang ben dat de titel totaal geen naamsbekendheid gaat krijgen, zelfs niet nu dit tweede deel verschijnt. Waarom zou je als gamer NecroVisioN gaan spelen als je ook shooters als Modern Warfare 2, Bad Company 2, Bioshock 2 of wat dan ook kunt spelen? Shooters met een grotere naamsbekendheid en uiteraard ook stukken beter. Misschien omdat NecroVisioN toch wel wat in zich heeft zitten, want de gameplay voelt wel lekker old-school aan. Zoals shooters van jaren geleden. Niet op een negatieve manier trouwens. De game deed me denken aan games als Painkiller en Castle Wolfenstein. Misschien door de setting, misschien door de vibe, ik weet het niet.

En dat is het grote probleem dan ook meteen met NecroVisioN – Lost Company. “Ik weet het niet”. De game is zeker niet slecht, maar zo goed als de gemiddelde shooter van tegenwoordig is hij ook weer niet. De game ziet er grafisch niet slecht uit, maar mooi is wat anders. De gameplay is leuk, maar we zijn inmiddels verwend met betere. Het is leuk dat je tijdens je gevechten een tank kan gebruiken om totale chaos te veroorzaken, maar in Bad Company 2 voelt dat net een stuk beter aan. Misschien moet ik NecroVisioN gewoon niet vergelijken met de toppers van tegenwoordig. Ik weet het niet.

Toch zou ik graag willen dat je de game eens gaat proberen. Zoals ik al zei speelt het allemaal erg degelijk, het verhaal is best interessant en door de horror elementen houdt de game je van begin tot einde op het puntje van je stoel. De game wist me te verrassen, laat jezelf ook eens verrassen en geef de game een kans!

Originele post


2 Comments

 1. beste bas kun jij mij helpen met necrovision lost company heb nieuw spel gekocht
  speeld zeer goed en kan goed saven toch als ik mijn spel sluit en later terug opzet zijn mijn saven iedere keer weg dat is spijtig daar ik het graag speel hopelijk kun je helpen dank bij voor baat 28g01@telenet.be mvg

  Reply
  • Geen idee! Waarschijnlijk is er dan iets op je PC fout, maar wat, dat durf ik niet te zeggen. Heb dat probleem zelf nooit eerder gehad in ieder geval. Gebruik google, het is je beste vriend af en toe 😉

   Succes!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password