[preview] Super Mario 3DS

Voordat je een game als Super Mario (rustig maar, het is nog een werktitel) daadwerkelijk opstart, weet je eigenlijk al precies wat je kunt verwachten. Een platformgame die uit zijn voegen barst van kwaliteit, een avontuur waarin je vele werelden zult moeten doorlopen en zo mogelijk nog meer vijanden moet zien te ontwijken of verslaan. Ondertussen verzamel je de nodige muntjes, sterren en power-ups. Het is een formule die Nintendo steeds lijkt te herhalen, maar toch weten ze elke keer een nieuw pareltje uit te brengen. Het was dan ook niet zonder vooroordelen dat ik de 3DS opendeed en aan de slag ging met Mario’s eerste “echte 3D avontuur”.

Wat tijdens het eerste level meteen op valt, is de manier waarop de game gebruik maakt van het 3D-effect. Meer dan ooit had ik het idee een kijkdoos in te kijken, iets dat duidelijk maakt dat Nintendo goed weet waar ze mee bezig is op dit gebied. Levels waar mijn vrolijke loodgieter doorheen aan het rennen was oogden fantastisch, uitdagend en het hele 3D-gebeuren wist ook wat toe te voegen. Ik wist mijn sprongen beter te timen, beter te mikken. Omdat ik nu precies zie waar een randje stopt in de diepte, spring ik minder snel mis.


Het was mogelijk om vier volledige levels te spelen. Het nam een minuut of tien in beslag voordat ik ze allemaal gehaald had. Het waren dus geen moeilijke levels en ik neem aan dat deze redelijk vooraan in de game zullen zitten. Toch genoot ik van wat ik zag. Nintendo weet Mario weer een prachtig avontuur te geven en deed mij benieuwen naar de rest van de game. Leuk was het om een oude bekende power-up weer eens terug te zien waardoor het bekende staartje weer aan Mario komt te hangen. Een kleine aanloop, een sprong en Mario vloog door de lucht. Heerlijk bespeelbaar, goede controle en alles wat je van een dergelijke Nintendo-titel mag verwachten.

Nee, Super Mario viel niet tegen. Dat is natuurlijk ook niet wat ik ervan verwacht had. Het is eigenlijk zelfs precies wat ik er van verwacht had. Het biedt misschien niet enorm veel nieuws, maar de terugkeer van oude power-ups in nieuwe, uitdagende levels, volledig in 3D te spelen, zal er voor zorgen dat veel Nintendo-fans hun 3DS lange tijd niet neer zullen leggen.

Originele post


2 Comments

  1. Echt een game die in mijn 3DS moet komen :). Had op internet ook een filmpje gezien met daarin een illusie om een munt pakken, waarin je pas de illusie doorhad toen het beeld draaide. Kan niet wachten tot eind november ^^.

    Reply
    • Het is tof hoe ze met het oude vertrouwde toch weten te vernieuwen. Ik heb er na mijn speelsessie ook alleen maar meer en meer zin in gekregen ^^

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password