[review] Bad Teacher

Cameron Diaz die haar schaars geklede lichaam in slow motion voorziet van water afkomstig uit een spuitende tuinslang. Volledig ingesopt gooit ze haar wulpse lichaam op de motorkap van een auto terwijl mannen haar kwijlend bekijken. Het zijn de beelden uit de trailer die iedereen gezien heeft. Het zijn de beelden die, hoe dubieus het ook klinkt, het hoogtepunt zijn van de film waar ze uitkomen.

Hoezo slecht onderwijs?
Bad Teacher is geen film die het moet hebben van knap acteerwerk, scherp geschreven zinnen of hilarische situaties. Heel jammer, aangezien de film afkomstig is van twee schrijvers die ons eerder The Office US wisten te geven. Waar die serie overliep van sterke ondertonen lijken de schrijvers dit compleet verloren te zijn. Misschien kunnen ze het beter bij series houden, hun vorige film “Year One” wist ook niet te bekoren. Met grote vrees kijk ik dan ook naar de toekomst waarin het script van Ghostbusters III van hun hand gaat komen. Maar dat is een ander verhaal.

Bad Teacher draait om Elizabeth Halsey (Cameron Diaz), die haar liefde vind in mannen met geld. Veel geld. Wanneer haar toekomstige man haar door krijgt, zet hij haar gelijk op straat. Elizabeth keert met haar staart tussen de benen terug naar de school waar ze in het verleden les gaf om haar baan terug te vragen. Daar komt ze al snel Scott Delacorte (Justin Timberlake) tegen. Scott blijkt een invalkracht te zijn met flink wat familiegeld. De interesse van Elizabeth is gewekt, echter lijkt het er wel sterk op dat Scott valt op vrouwen met een grote boezem. De toon is gezet…

Elizabeth gaat alles op alles zetten om genoeg geld bij elkaar te krijgen om haar borsten te kunnen vergroten. Of daar nu het onderwijs van haar klas voor moet wijken maakt haar niet uit. Het is een uitgangspunt voor een verhaal waarin je veel seksueel getinte, hilarische momenten voorbij kunt laten komen. De mix tussen een vrouw die zo met haar borsten bezig is in een omgeving van kleine kinderen kan leuk uitpakken. En natuurlijk doet de film dat op sommige momenten ook. Het feit dat we zien dat een mannelijke leerling een flinke bobbel in de broek krijgt wanneer hij zijn lerares een auto ziet wassen is ongepast, gedurfd en daardoor grappig. Helaas schieten dit soort momenten behoorlijk te kort.


Voorspelbaar
Bad Teacher is ook geen film die het moet hebben van een origineel verhaal. De uitkomst van de film kun je eigenlijk na een minuut of dertig wel voorspellen. Het is een verhaal dat we al enkele (lees: vele) keren aan ons voorbij hebben zien trekken. Natuurlijk voegen acteurs als Cameron Diaz, Lucy Punch, Jason Segel en Justin Timberlake hun eigen draai toe aan de film. Helaas speelt Phyllis Smith (Phyllis uit The Office) het enige karakter dat ze lijkt te kunnen spelen. Wanneer ze op het scherm is denk je meteen aan The Office. Misschien is het haar kracht, de onzekere vrouw, maar het truckje kennen we nu wel.

Nergens voelt Bad Teacher aan als die zomercomedy die de trailer ons leek te beloven. De leukste grappen zitten wederom weer in diezelfde trailer, dus wanneer deze in de film voorbij komen, lach je er niet meer om omdat je ze al kent. Het is jammer, want er zat best potentie in de film. Af en toe een glimlach en af en toe een schaterlachje, het is niet genoeg om een comedy vooruit te trekken. Het verhaal is voorspelbaar, het einde te snel en alles er tussenin hebben we op andere plekken al eens gezien. En beter ook.

Conclusie
Cameron Diaz die haar schaars geklede lichaam in slow motion voorziet van water afkomstig uit een spuitende tuinslang. Volledig ingesopt gooit ze haar wulpse lichaam op de motorkap van een auto terwijl mannen haar kwijlend bekijken. Het zijn de beelden uit de trailer die iedereen gezien heeft. Het zijn de beelden die, hoe dubieus het ook klinkt, het hoogtepunt zijn van de film waar ze uitkomen. Zonde.

Originele post


2 Comments

  1. was wel te verwachten 🙂 zonde

    Reply
    • Yes, er had echt veel meer ingezeten. Heel jammer.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password