Als mensen mij vragen welke nieuwe franchise van de laatste generatie mij het meeste heeft weten te bekoren, noem ik zonder enige vorm van twijfel de Batman: Arkham-serie. Hoewel Origins, de derde in de reeks en van een andere ontwikkelaar als de eerste twee, net wat minder tof was dan Asylum en City, vormt het een mooi drieluik. Nu, voordat more »

[review] Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is geen volledige game. Het is een opwarmertje voor wat komen gaat. Een kleine blik in de keuken van Hideo Kojima en zijn ontwikkelaars. Het laat zien wat Metal Gear gaat worden. De toekomst ziet er goed uit voor de franchise. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes lijkt heel veel ‘typische Metal Gear’-elementen overboord more »

[review] South Park: The Stick of Truth

Het is bijna vreemd wanneer je je indenkt dat South Park inmiddels zeventien jaar op tv is. Zeventien jaar, een bizar lange periode voor zo’n ‘rare’ show. Toch lukt het bedenkers Trey Parker en Matt Stone nog steeds om te choqueren waar dat nodig is. Het is echter geen schok dat The Stick of Truth, net als de serie, verdomd more »

Bliksem slaat niet twee keer op dezelfde plek in. Met het eerste seizoen van The Walking Dead bracht Telltale een game die zowel door pers als door fans bijzonder goed is ontvangen. De episodische game verscheen op vele Game of the Year-lijsten en bracht behoorlijk wat gamers aan het huilen. Nu is Telltale terug met een vervolg. Weet de ontwikkelaar more »

[review] The Lego Movie Videogame

LEGO is populair. We durven te stellen dat het speelgoed tegenwoordig zelfs haast interessanter is dan dat het ooit geweest is. De creatieve blokken hebben miljoenen zieltjes gewonnen. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen kunnen nog steeds uit de voeten met de bouwblokken. Met een heuse film in de bioscoop brengt de vaste LEGO-game ontwikkelaar TT Games opnieuw een avontuur more »

Bliksem slaat niet twee keer op dezelfde plek in. Met het eerste seizoen van The Walking Dead bracht Telltale een game die zowel door pers als door fans bijzonder goed is ontvangen. De episodische game verscheen op vele Game of the Year-lijsten en bracht behoorlijk wat gamers aan het huilen. Nu is Telltale terug met een vervolg. Weet de ontwikkelaar more »

[review] Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition

Als gezworen verdediger is het de taak van elke superheld om onze planeet veilig te houden; de aarde en haar inwoners te beschermen tegen het steeds opnieuw naderende kwaad. Maar wat wanneer werelden botsen, allianties verschuiven en het kwaad bij de superhelden zelf komt te liggen? Welkom (terug) in de wereld van Injustice. Bespreken we Injustice: Gods Among Us nu more »

[review] Need for Speed: Rivals

Net voordat de stap naar de volgende generatie gemaakt kan worden brengt Electronic Arts ons de volgende iteratie van haar Need for Speed-franchise. Niet alleen zal het de eerste racegame zijn die in de nieuwe generatie te spelen zal zijn, ook wil het bezitters van de current-gen consoles laten zien wat er mogelijk is wanneer de stap gemaakt gaat worden. more »

[review] Lego Marvel Super Heroes

Hoe vaak kan een beproefd concept blijven werken? Waar de Guitar Hero-licentie ons flink wat toffe games wist te brengen die steeds beter werden, liepen de verkoopcijfers terug. Gamers waren er wel klaar mee. Call of Duty: Ghosts lijkt ook niet de verwachte verkooprecords te verbreken. De Lego-gekte is ook al aan zijn dertiende deel toe. Lego Star Wars lijkt more »

[review] Batman: Arkham Origins

De schok was groot toen aan werd gekondigd dat niet Rocksteady maar Warner Bros. Montreal het derde deel in de Arkham-franchise ging ontwikkelen. De nieuwe studio bracht eerder Batman: Arkham City – Armored Edition, een opgepoeste versie van Rocksteady’s origineel, maar eigen games stonden nog niet op het CV. Om dan meteen het vervolg op een van de beste games more »