Het is de opmars van een nieuw genre. Gestart met de originele Skylanders, lijken LEGO Dimensions en Disney Infinity (en de Amiibo’s van Nintendo) het ‘toys to life’-genre te accepteren als een nieuwe hit. En dat is het ook. Het kopen van een spelfiguur in de winkel om deze in je game tot leven te zien komen werkt en weet more »

Hey. Psssst. Maak geen plotse bewegingen. Schrik niet. Daar, net over je schouder. Zie je het? Dat is 2016! Het nieuwe jaar is gearriveerd en 2015 is officieel een game over. En ik? Ik heb de eer om het eerste artikel van het jaar te mogen schrijven. Hoe kan ik 2016 anders beginnen dan met een vooruitblik? Het jaar 2015 more »

Fijne feestdagen! Natuurlijk, kerstmis is inmiddels alweer een ding uit het verleden, maar de wisseling van het jaar moet nog komen. Omdat we dus nog steeds een fijne feestdag te gaan hebben, is mijn groet compleet legitiem. And on that note… Up2Date! The Force is strong with Call of Duty 
Zo, je dacht vast dat ik met die titel een more »

Misschien ben je er niet zo mee bezig. Misschien neem je het gewoon voor lief. Maar wat je misschien af en toe niet helemaal beseft, is hoe belangrijk muziek in games is. Niet alleen als herkenningspunt, maar ook om de sfeer die de ontwikkelaar voor ogen heeft extra te benadrukken. Muziek in games is belangrijk en daarom is het interessant more »

De franchise staat er compleet anders voor dan twaalf jaar geleden. Na de release van Revenge of the Sith wisten we het zeker; dit was het dan. Het verhaal is klaar, de koek is op. Er komen geen films meer. Nu, jaren later, kijken we uit naar minimaal vijf nieuwe films. En dat is niet het enige. Natuurlijk ben je more »

Wanneer we spreken over een lange tijd geleden, spreken we over Dark Forces. De game verscheen voor het eerst in 1995 en was speelbaar onder DOS. Ja, nu voel jij je oud, toch? Dark Forces was niet zomaar de zoveelste shooter, het was een waardige opvolger voor DOOM.

 Natuurlijk staat Star Wars: Dark Forces helemaal los van de DOOM-franchise. Het more »

Zondag! De dag waarop je nog vol aan het genieten bent van je weekend, maar ook de dag waarop je jezelf weer klaar moet maken voor de drukke nieuwe werkweek. Laten we daar nog niet aan denken. Dat ligt in de toekomst. Afgelopen week lag in het verleden, evenals het onderstaande nieuws. Ik zet het belangrijkste voor je op een more »

Naast de fantastische films (waarvan deel zeven bijna gaat verschijnen!) zijn er in het verleden heel wat games verschenen onder de Star Wars-licentie. De ene was misschien net wat beter dan de andere, terwijl een derde ronduit slecht kon zijn. Toch zaten er ook echte pareltjes tussen. Daarom kijken de mensen achter GameParty en Deathstar.nl vandaag naar hun meest favoriete more »

Vanaf vandaag is het dan eindelijk zover. Star Wars Battlefront, de nieuwe game van Dice en Electronic Arts, ligt in de winkels. Het heeft lang mogen duren voordat er een nieuwe game verscheen in de serie, maar het is nu aan jullie om de epische gevechten aan te gaan. Maar voordat we met z’n allen online gaan, kijken we even more »

Wie denkt dat elke game die bij een film hoort per definitie slecht is, heeft het mis. Uiteraard, er zijn heel wat film tie-ins verschenen die we liever vergeten (ook in de wereld van Star Wars), maar er zijn toch echt titels die hun inspiratie uit films halen waar we met warme gevoelens aan terug blijven denken. Eén van die more »