Gisteren was het 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Ook in de digitale wereld is het een dag die niet zomaar voorbij gaat. Daarom brengen we je de beste 1 april-grappen die we voorbij hebben zien komen. Blizzard Outcasts: Vengeance of the Vanquished Ze zijn de ware underdogs, de mensen die voor de more »

De games doen het al een behoorlijke tijd bijzonder goed. Toch lijkt Lego steeds populairder te worden. Het speelgoed ontstijgt zichzelf dit jaar door uit te bouwen met een heuse bioscoopfilm en de bijhorende game. Later dit jaar keert het Middle-earth van Peter Jackson’s The Hobbit ook richting de geblokte omgevingen. Wij kregen de mogelijkheid om James Norton, een van more »

LEGO is populair. We durven te stellen dat het speelgoed tegenwoordig zelfs haast interessanter is dan dat het ooit geweest is. De creatieve blokken hebben miljoenen zieltjes gewonnen. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen kunnen nog steeds uit de voeten met de bouwblokken. Met een heuse film in de bioscoop brengt de vaste LEGO-game ontwikkelaar TT Games opnieuw een avontuur more »

[feature] Is Nintendo stervende?

Tijdens de fanboywars op het schoolplein, al die jaren geleden, ging het er heftig aan toe. We hadden geen internet, we hadden alleen de vriendjes op school. Een duidelijke voorkeur richting de consoles die we thuis hadden staan verdeelde de groep. Niets is beter dan Nintendo! Sega doet alles net wat toffer! Mario is cool! Sonic is snel! Nu, jaren more »

Ho ho ho, vrolijk kerstfeest! Tenminste, afgelopen week was het weer die tijd van het jaar waarin we verplicht gezellig moeten doen met familie, vrienden een aanhang. Waarin we ons volvreten met vet eten, volgooien met drankjes en een boom in het midden van de huiskamer zetten. Kerst, je bent een raar feest. Daarnaast was er iets met een baby more »

We roepen het elk jaar weer opnieuw. Dit jaar was een fantastisch jaar voor gamers, dat gaat niet meer overtroffen worden. Daarnaast weten we dat het volgende jaar weer net zo sterk kan gaan worden. Nu is het net wat anders. Met de komst van de volgende generatie staan er dingen te veranderen. Het jaar 2013 is dan ook het more »

Als gezworen verdediger is het de taak van elke superheld om onze planeet veilig te houden; de aarde en haar inwoners te beschermen tegen het steeds opnieuw naderende kwaad. Maar wat wanneer werelden botsen, allianties verschuiven en het kwaad bij de superhelden zelf komt te liggen? Welkom (terug) in de wereld van Injustice. Bespreken we Injustice: Gods Among Us nu more »

Hoe vaak kan een beproefd concept blijven werken? Waar de Guitar Hero-licentie ons flink wat toffe games wist te brengen die steeds beter werden, liepen de verkoopcijfers terug. Gamers waren er wel klaar mee. Call of Duty: Ghosts lijkt ook niet de verwachte verkooprecords te verbreken. De Lego-gekte is ook al aan zijn dertiende deel toe. Lego Star Wars lijkt more »

De volgende generatie spelcomputers is in aantocht. Met de PlayStation 4 en de Xbox One zullen we allemaal de volgende stap in videogames gaan maken. Maar voordat het zover is kijken we terug op de tien beste nieuwe IP’s van de huidige generatie. De generatie die we snel last-gen mogen gaan noemen. Het maken van een game waar een licentie more »

Speel jij ‘CoD’? Dan speel je hem vast online. Met je vrienden, je clan of misschien met totaal onbekende personen. Misschien speel je heel serieus, misschien ben jij zo’n vervelend mannetje van dertien dat constant in zijn headset zit te schreeuwen. Maar je speelt wel ‘CoD’. Kun je je de tijd nog herinneren waarin we gewoon Call of Duty aan more »