Zon, een lekker briesje door je haar, strand onder je voeten. Met een drankje aan het water. Een barbecue met het lekkerste vlees. Het klinkt als een verdomd mooi dagje uit voor in de zomervakantie. En dat dachten wij ook. Helaas waren we één vervelende factor vergeten: de geïnfecteerde mensen die als zombies een grote dreiging wisten te vormen. Natuurlijk more »

[blog] Champignon, bon? Gratuit!

Ik ben een echt stadsmens. Ik ben geboren en getogen in Tilburg, een drukke stad waar altijd wel wat te doen is. Geef me een drukke weg in de buurt en ik slaap als een zonnetje. Een goed geplaatste politiesirene op zijn tijd en ik voel me helemaal thuis. Heerlijk, die drukte, chaos en ongeremdheid. Wanneer je dan ineens ja more »

[blog] Gamescom 2011

Deze week was het weer zover. De Gamescom, de grootste gamebeurs van heel Europa en ook de enige beurs in dit werelddeel die er eigenlijk echt toe doet. Met een delegatie van drie man (ikzelf, Harmen Bootsma en Sven Verschoor) vertrokken we daarom afgelopen dinsdag met de trein richting het bruisende Keulen. Niet alleen om verslag te doen voor de more »

E3 2011: De voorspellingen aftermath

Een tijdje terug sprak ik over mijn voorspellingen rondom de Electronic Entertainment Expo, de gamebeurs die door ons liefkozend de E3 genoemd is. Ik keek uit naar wat de bedrijven volgens mij zouden gaan doen. Komt er een nieuwe Xbox? Is Grand Theft Auto V de klapper van Nintendo? Gaat Kinect de wereld overnemen? Voorspellingen vanuit mij zijn gedaan. Nu more »

E3 2011: De voorspellingen

Bijna is het weer zover, de Electronic Entertainment Expo komt er weer aan! De E3, zoals we haar liefkozend noemen, is een beurs die meer is dan de zoveelste game-beurs. Het is een beurs die gamers aan hun beeldschermen geplakt weet te houden. Mensen blijven nachten wakker om persconferenties te kijken, iets dat met andere gamebeurzen niet het geval is. more »

We zijn er. De tekst die je momenteel voor je neus hebt is de laatste blog in de 30 Days of Gaming challenge. Dertig dagen lang heb ik jullie elke dag voorzien van een stukje tekst waarin ik uitleg waarom een bepaalde game op dat gebied bij mij het beste in de smaak is gevallen. Vandaag als klapper krijgen we more »

Half-Life was een game die enorm veel betekende voor de gehele game industrie. De manier van verhaalvertellingen in combinatie met de gameplay was ongekend. Half-Life 2 was wederom een mijlpaal in de gamegeschiedenis. Wat de games, naast de titel, het genre en ontwikkelaar met elkaar gemeen hadden? Ik vond ze beide behoorlijk saai! Ontwikkelaar Valve wist me eigenlijk nooit te more »

Bijna! We zijn bijna klaar met deze 30 Days of Gaming, momenteel lees je dag 28. Een verhaal rondom mijn favoriete gamedeveloper. Het was een grote twijfel. Is het nu Bungie, of toch Blizzard? Wanneer ik kijk naar mijn favoriete gamedeveloper kijk ik naar het bedrijf zelf, niet de games die ze maken. Hoe het bedrijf met haar “klanten” omgaat, more »

Het is nu aan mij om te schrijven over mijn meest epische game belevenis. Een lastige taak aangezien games de laatste jaren steeds epischer (proberen te) worden. Games worden groots in beeld gebracht, alles is geanimeerd, vergezichten tot ver over de horizon. Toch was er maar één moment dat daadwerkelijk het meest epische moment voor mij zou zijn. De laatste more »

[blog] 30 Days of Gaming: Best voice acting

Hij is al een keer voorbij gevlogen in deze 30 Days of Gaming. Gehuld in de schaduw was hij het spel dat iedereen moest gaan spelen. Ook vandaag kijken we weer richting diezelfde game. Ik kan het natuurlijk maar over één titel hebben; Batman Arkham Asylum. Toen deze 30 Days of Gaming-gekte uitbrak op diverse blogs, had ik het volledige more »