[review] Mortal Kombat X

Vier jaar geleden bracht Mortal Kombat (het negende deel, maar zonder cijfer achter de titel) de serie weer naar nieuwe hoogtes. Het spel beviel enorm bij de fans en liet zien wat een Mortal Kombat in deze tijd kon betekenen. Het spel was bloederig, snel, actievol en vertelde een verhaal op een gepaste wijze. Deze techniek werd verder uitgebreid met more »

Wanneer je de naam Mortal Kombat hoort, denk je aan de Fatalities. Het zijn deze ‘finishing moves’ die de serie hebben gemaakt tot wat het is. In het verre verleden kon het gewoonweg niet om zo bloederig en zo grof tot je einde te komen. Mortal Kombat trok zich er weinig van aan en wist de wereld te veranderen. Hoe more »

De mensen bij Telltale hebben de franchises voor het uitzoeken. Waar eerder al games rondom Back to the Future, The Walking Dead en Jurassic Park uitgegeven werden, is het nu de beurt aan misschien wel de meest populaire tv-serie van het moment. Met Game of Thrones levert de ontwikkelaar wederom een episodische game af, bestaande uit verschillende afleveringen. Met het more »

Waar Mortal Kombat sterk begon, werd het trucje na deel vier minder interessant. Met Deadly Alliance wist de ontwikkelaar de serie te redden nadat MK4 fans een beetje teleur stelde. De stijgende lijn werd weer ingezet, want Deadly Alliance werd al snel opgevolgd door Deception. Lees deel één van deze retrospective hier terug. 2004: Mortal Kombat: Deception Het is de more »

Mortal Kombat. Een franchise die heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Niet alleen doordat het nu, drieëntwintig jaar na het origineel, nog steeds een sterke serie is, maar ook doordat het heftige visuele beelden met zich mee nam. Nooit eerder zagen we hoe mensen uit elkaar getrokken werden, hoe ruggengraten gebroken werden en hoe onthoofdingen plaatsvonden; Mortal Kombat more »

Er zijn verschillende series waar ik heel veel liefde voor heb. Waar ik steevast elk deel van speel en steeds uit kijk naar een vervolg. Ik noem een Halo, een Batman Arkham. Ook de Metal Gear Solid-franchise is er eentje die ik dicht bij mijn hart draag. Niet alleen doordat de games me steeds zo weten te grijpen, maar ook more »

Battlefield bleef maar groeien als serie. Niet alleen op de PC en Mac, maar inmiddels ook op de consoles. Ontwikkelaar DICE zag mogelijkheden om het spel op andere manieren aan te gaan bieden en af te stappen van de originele serie, om heuse vertakkingen te creëren. In dit tweede en laatste deel van de retrospective, zien we enkele van deze more »

De Battlefield-franchise is er eentje die al vele jaren meegaat. Sinds 2002 zijn er flink wat delen verschenen op verschillende platformen. Nu Hardline een feit is, kijken wij vluchtig terug op het bewogen verleden van deze shooter. Heb jij ze allemaal gespeeld? De oorlogsshooter. Al sinds Wolfenstein 3D vinden we het interessant om vanuit het oogpunt van een soldaat de more »

Hou je het nog bij? De weken vliegen voorbij! Het is inmiddels gewoon alweer zondag. Zondag, nu al! Ongelooflijk. Je weet wat dat kan betekenen; het is tijd voor de nieuwe Up2Date. Zoals je van ons gewend bent zetten we wederom alle belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week voor je op een rij. Rock Band 4 komt naar PS4 en more »

[review] Evolve

Sinds de aankondiging van Evolve hield ik de game scherp in de gaten. Een spel die niet de standaard regels gaat gebruiken voor een online multiplayer? Waarin je niet, zoals altijd, met een even aantal personen tegen elkaar gaat strijden? Waarin een bovennatuurlijk, enorm monster de hoofdrol speelt? Count me in! Lang bleef ik enthousiast over de game. Ik mocht more »