Het maakt me niet uit hoe. Het maakt me niet uit waar. Het maak me niet uit wanneer. Als ik tijd in Middle-earth door kan brengen, dan zal ik dat doen ook. Of het nu is met de fantastische films van regisseur Peter Jackson, door het lezen van de boeken van Tolkien of door het spelen van de diverse games more »

Alleen, in het donker. Niemand die je helpen kan. Geen ziel die je ondersteuning kan geven. Het komt aan op je eigen kracht, je eigen brein, je eigen snelheid. In de verte hoor je een geluid. Het geluid van dat wat jouw leven kan beëindigen. Een confrontatie overleef je niet. Je zet het op een rennen… Als jonge jongen was more »

September ligt achter ons en oktober is begonnen. Ook in deze eerste week van de nieuwe maand is er genoeg te zien op Netflix. Laat de regenachtige dagen maar komen. Kruip lekker op de bank, pak er een dekentje, een zak chips en een fles cola bij. Wij zetten alles wederom voor je op een rij. The Passion of the more »

Licentiegames. Spellen die we spelen waarvan de oorsprong ligt in comics, boeken, films… wat dan ook. Games waarbij de ontwikkelaar de opzet niet zelf heeft bedacht, maar personages, verhalen en omgevingen leent van dat wat al gecreëerd is. Games die tegelijk met een film verschijnen, spellen die het moeten hebben van een bekende naam. Vaak ontstijgen deze games de middelmaat more »

Het leven brengt zekerheden en onzekerheden. Het feit dat FIFA 15 inmiddels verschenen is, is zo’n zekerheid. We weten dat Electronic Arts elk jaar opnieuw een deel uitbrengt in de franchise. Toch komt deze release met een onzekerheid. Iets wat vooraf niet gepland kon worden. Iets wat je misschien ook niet aan zag komen. Het feit dat ik, Bas van more »

Boromir had het fout. Het is binnenkort namelijk heel makkelijk om Mordor in te lopen. Met Middle-earth: Shadow of Mordor start een nieuw hoofdstuk in de wereld van J.R.R. Tolkien. Ik kreeg onlangs de mogelijkheid om de ontwikkelaar achter het spel enkele vragen te stellen. Ik sprak met Bob Roberts, Lead Gameplay Designer bij Monolith Productions. Hij werkt inmiddels al more »

Er is een kant van mij die nu niet graag in de schoenen zou willen staan van de ontwikkelaars achter Alien: Isolation. Na het afschuwelijke Alien: Colonial Marines van Gearbox heeft de licentie flink wat schade opgelopen. Maar is deze breuk in de franchise definitief of weet Isolation ons met een goed gevoel achter te laten? Met dit in gedachten more »

Het was een grote week voor Netflix. Niet alleen is er weer een flinke lading aan content verschenen, ook kunnen onze lezers in Luxemburg en België eindelijk aan de slag met de streaming-dienst. Of er deze week wat voor je tussen zit lees je hier! Sharknado Er is al veel geschreven over Sharknado. Het is een film die je moet more »

Destiny, het monsterproject van ontwikkelaar Bungie, heeft na jaren aan marketing en hype eindelijk het licht mogen aanschouwen. De voormalige Halo-studio brengt met het spel een compleet nieuwe IP die op verschillende gebieden wil vernieuwen door bestaande elementen samen te voegen als nooit tevoren. Maar is Destiny uiteindelijk de game geworden waar we allen zo op gehoopt hadden? Lukt het more »

Netflix heeft in de laatste dagen flink wat nieuwe content aan de service toe weten te voegen. Hoewel niet alles even sterk is als de rest, staat er genoeg tussen om de aankomende week elke avond even in te schakelen op de digitale streaming-dienst. Wij lichten de drie grootste aanraders er even uit. Wreck-it Ralph Ralph, de slechterik uit een more »