Het zou een dag gaan worden als elke andere. Maar bij het openen van mijn ogen vanmorgen duurde het niet lang voordat het nieuws me zou bereiken. Half slaperig lees ik dat Bungie Marto O’Donnell op straat heeft gezet. De man, legendarisch door zijn befaamde muziek voor Halo, werd per direct ontslagen. Zonder reden, aldus zijn tweet. Ik trok het more »

Als mensen mij vragen welke nieuwe franchise van de laatste generatie mij het meeste heeft weten te bekoren, noem ik zonder enige vorm van twijfel de Batman: Arkham-serie. Hoewel Origins, de derde in de reeks en van een andere ontwikkelaar als de eerste twee, net wat minder tof was dan Asylum en City, vormt het een mooi drieluik. Nu, voordat more »

Ook deze week verschenen er behoorlijk wat nieuwe films en series op Netflix. De video on demand-service lijkt steeds meer terrein te winnen in Nederland en het groeiende aanbod helpt hier alleen maar aan mee. Vandaag kijken we naar enkele interessante toevoegingen. Mr. Bean: The Animated Series Wij houden van Mr. Bean. Toegegeven, zijn gloriedagen beleefde de vrolijke sukkel tijdens more »

[review] Diablo III: Reaper of Souls

Ik zat daar, op de dag dat Diablo III lanceerde. Het was enkele minuten over twaalf, midden in de nacht. De game wilde niet starten. Error 39 vulde mijn scherm. Op Twitter zag ik hoe mensen boos werden, de servers van Blizzard konden de enorme toestroom niet aan. Met Reaper of Souls, de eerste uitbreiding voor deze derde Diablo, lijkt more »

Gisteren was het 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Ook in de digitale wereld is het een dag die niet zomaar voorbij gaat. Daarom brengen we je de beste 1 april-grappen die we voorbij hebben zien komen. Blizzard Outcasts: Vengeance of the Vanquished Ze zijn de ware underdogs, de mensen die voor de more »

Nu Diablo III: Reaper of Souls zijn weg heeft gevonden naar de winkels en we allemaal opnieuw de duistere wereld in zijn gestapt, is het interessant om te kijken naar de studio achter de game. Blizzard is een van de meest succesvolle gameontwikkelaars ter wereld, alles wat de studio brengt lijkt in goud te veranderen. Hoe ze daar zijn gekomen? more »

[feature] Diablo III: de beste easter eggs

We houden allemaal van een geintje, het leven is al serieus genoeg. De ontwikkelaars achter de meest populaire games delen dit met ons. Geintjes zijn leuk, interessant en kunnen grote dingen gaan betekenen (de Pandaren uit World of Warcraft begon als een 1 april-grap). Ook Diablo III zit vol met verborgen geintjes, geheimen en noemenswaardigheden. Wij kijken naar de vier more »

De duisternis kruipt om je heen, een gevoel van leegte vormt zich in je lichaam. Een gil in de verte, een zwaard steekt in de grond. Een figuur gehuld in schaduw komt op je af. Je leven ligt achter je, de hel is je nu. Welkom in de wereld van Diablo. Met de komst van Reaper of Souls vervolgt Blizzard more »

Waar Netflix vorige week een flinke lijst aan nieuwe titels toe wist te voegen aan de service, valt het nieuwe aanbod dit keer tegen. Met zestien nieuwe namen hebben we betere weken gezien. Toch lichten we wederom de drie meest interessante titels voor je uit. Bee Movie (2007) Bee Movie is precies wat de titel je doet vermoeden. Het is more »

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is geen volledige game. Het is een opwarmertje voor wat komen gaat. Een kleine blik in de keuken van Hideo Kojima en zijn ontwikkelaars. Het laat zien wat Metal Gear gaat worden. De toekomst ziet er goed uit voor de franchise. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes lijkt heel veel ‘typische Metal Gear’-elementen overboord more »