[feature] Star Wars: een dankwoord

Even neem ik je mee terug. Het jaar waar we over spreken is 2012. Ik was enthousiast, ik was weggeblazen. Ik wist niet wat ik zojuist gezien had. Het was Star Wars, maar het was Star Wars op een hele andere manier. Het was volwassen, hard, duister. Iets wat ik graag zag, iets wat Star Wars kon gebruiken in de more »

Wat is het een fantastische tijd voor fans van Star Wars. Niet alleen wist The Force Awakens zowat alle records te breken, maar ook op het gebied van tv, games en boeken kunnen we onze lol op. Ik heb me niet meer zo gevoeld sinds de release van Revenge of the Sith. Star Wars is helemaal terug, groter dan ooit. more »

[feature] Star Wars: de verloren hoop

Heb je Star Wars The Force Awakens inmiddels nog niet gezien? Schaam je! Stop met het lezen van deze tekst en ga naar de eerste bioscoop die je tegenkomt. Ben je nog niet helemaal bij met Star Wars Rebels? Is het antwoord op beide vragen een kortstondige ‘nee’? Stop dan met het lezen van deze tekst. Misschien verpest ik wel more »

Enkele dingen in het leven staan vast. Zo weet je dat je ooit gaat sterven. Het is logisch dat je naar school gaat als klein kind en het staat vast dat je werken moet. En je weet dat er elke zondag een nieuwe, verse Up2Date verschijnt op GameParty. Hét artikel dat je even moet lezen wanneer je het belangrijkste nieuws more »

Het is haast een eer te noemen dat ik af mag trappen in een nieuwe serie artikelen die je gaat krijgen op GameParty. Elke week blikken we op donderdag terug op een game die al een tijdje (of veel langer dan dat) uit is. Puur om de reden dat we die game nog steeds spelen. Waarom spelen we de titel more »

Het is de opmars van een nieuw genre. Gestart met de originele Skylanders, lijken LEGO Dimensions en Disney Infinity (en de Amiibo’s van Nintendo) het ‘toys to life’-genre te accepteren als een nieuwe hit. En dat is het ook. Het kopen van een spelfiguur in de winkel om deze in je game tot leven te zien komen werkt en weet more »

Hey. Psssst. Maak geen plotse bewegingen. Schrik niet. Daar, net over je schouder. Zie je het? Dat is 2016! Het nieuwe jaar is gearriveerd en 2015 is officieel een game over. En ik? Ik heb de eer om het eerste artikel van het jaar te mogen schrijven. Hoe kan ik 2016 anders beginnen dan met een vooruitblik? Het jaar 2015 more »

[feature] A long time ago… Star Wars Galaxies

Misschien ben je momenteel een grote fan van Star Wars: The Old Republic. De MMO van Bioware gesitueerd in het universum van Star Wars weet vele fans aan te spreken. Maar dit is niet de eerste keer dat een game met de Star Wars-licentie het MMO-genre aan doet. Nee, lang voor The Old Republic was er Star Wars Galaxies.

 Voordat more »

Fijne feestdagen! Natuurlijk, kerstmis is inmiddels alweer een ding uit het verleden, maar de wisseling van het jaar moet nog komen. Omdat we dus nog steeds een fijne feestdag te gaan hebben, is mijn groet compleet legitiem. And on that note… Up2Date! The Force is strong with Call of Duty 
Zo, je dacht vast dat ik met die titel een more »

Hoewel de game pas net uit is, brengt Dice ons nu al de eerste downloadbare uitbreiding. The Battle of Jakku, zoals de content heet, brengt niet alleen nieuwe maps en een nieuwe mode, het brengt ook een inleiding voor Star Wars: The Force Awakens. Aangezien die film volgende week verschijnt, kon Dice geen betere tijd van release kiezen. In mijn more »