[review] Diablo III: Reaper of Souls

Ik zat daar, op de dag dat Diablo III lanceerde. Het was enkele minuten over twaalf, midden in de nacht. De game wilde niet starten. Error 39 vulde mijn scherm. Op Twitter zag ik hoe mensen boos werden, de servers van Blizzard konden de enorme toestroom niet aan. Met Reaper of Souls, de eerste uitbreiding voor deze derde Diablo, lijkt more »

Nu Diablo III: Reaper of Souls zijn weg heeft gevonden naar de winkels en we allemaal opnieuw de duistere wereld in zijn gestapt, is het interessant om te kijken naar de studio achter de game. Blizzard is een van de meest succesvolle gameontwikkelaars ter wereld, alles wat de studio brengt lijkt in goud te veranderen. Hoe ze daar zijn gekomen? more »

[feature] Diablo III: de beste easter eggs

We houden allemaal van een geintje, het leven is al serieus genoeg. De ontwikkelaars achter de meest populaire games delen dit met ons. Geintjes zijn leuk, interessant en kunnen grote dingen gaan betekenen (de Pandaren uit World of Warcraft begon als een 1 april-grap). Ook Diablo III zit vol met verborgen geintjes, geheimen en noemenswaardigheden. Wij kijken naar de vier more »

De duisternis kruipt om je heen, een gevoel van leegte vormt zich in je lichaam. Een gil in de verte, een zwaard steekt in de grond. Een figuur gehuld in schaduw komt op je af. Je leven ligt achter je, de hel is je nu. Welkom in de wereld van Diablo. Met de komst van Reaper of Souls vervolgt Blizzard more »

Het was op PAX 2013 dat Blizzard Hearthstone voor het eerst liet zien aan het publiek. Iedereen dacht dat de studio door was gedraaid, dit kon toch niet waar zijn? Een kaartspel met een Warcraft-thema? Echt waar? Is dit de volgende game van de mensen achter World of Warcraft, Diablo en StarCraft II? Nu de game eindelijk te spelen is more »

We roepen het elk jaar weer opnieuw. Dit jaar was een fantastisch jaar voor gamers, dat gaat niet meer overtroffen worden. Daarnaast weten we dat het volgende jaar weer net zo sterk kan gaan worden. Nu is het net wat anders. Met de komst van de volgende generatie staan er dingen te veranderen. Het jaar 2013 is dan ook het more »

[preview] Diablo III: Reaper of Souls

Het heeft iets magisch. Aanwezig zijn op bij de bekendmaking van een nieuwe game. Als eerste zien wat de ontwikkelaar van plan is. Ik mocht het mee maken op de Gamescom alwaar Blizzard tijdens haar persconferentie de eerste uitbreiding voor Diablo III liet zien. Reaper of Souls moet verdergaan waar het originele deel gestopt is. Nu, enkele maanden later, zit more »

[preview] Diablo III: Reaper of Souls

We kunnen leven in vrijheid. Het grote kwaad, Diablo, is verslagen. De constante dreiging is opnieuw verbannen naar de krochten van de Hel. Maar dan, wanneer iedereen in Sanctuary opnieuw opgelucht adem kan halen, dient de grootste vijand tot op heden zich aan. Malthael, the Angel of Death, valt Westmarch aan… Diablo III gaat inmiddels alweer een tijdje mee. Het more »

De E3 is in volle gang! De persconferenties liggen inmiddels achter ons en de ogen zijn gericht op de beurs zelf. Elke dag brengen we je in een Up2Date-special op de hoogte van wat er op de voorgaande beursdag naar buiten is gebracht. We gaan het dus niet meer over de persconferenties hebben, die hebben we al uitvoerig besproken. Deus more »

Het hoge woord kwam er afgelopen week ineens uit. Het was te verwachten, maar kwam toch onverwacht. LucasArts sloot de deuren. Disney trok de stekker uit de ontwikkelaar. Een ontwikkelaar die voor velen van ons gelijk staat aan onze jeugd. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de prachtige ontwikkelstudio. Lucasfilm Games is in 1982 opgericht door niemand more »