Het is de opmars van een nieuw genre. Gestart met de originele Skylanders, lijken LEGO Dimensions en Disney Infinity (en de Amiibo’s van Nintendo) het ‘toys to life’-genre te accepteren als een nieuwe hit. En dat is het ook. Het kopen van een spelfiguur in de winkel om deze in je game tot leven te zien komen werkt en weet more »

Hey. Psssst. Maak geen plotse bewegingen. Schrik niet. Daar, net over je schouder. Zie je het? Dat is 2016! Het nieuwe jaar is gearriveerd en 2015 is officieel een game over. En ik? Ik heb de eer om het eerste artikel van het jaar te mogen schrijven. Hoe kan ik 2016 anders beginnen dan met een vooruitblik? Het jaar 2015 more »

Fijne feestdagen! Natuurlijk, kerstmis is inmiddels alweer een ding uit het verleden, maar de wisseling van het jaar moet nog komen. Omdat we dus nog steeds een fijne feestdag te gaan hebben, is mijn groet compleet legitiem. And on that note… Up2Date! The Force is strong with Call of Duty 
Zo, je dacht vast dat ik met die titel een more »

Misschien ben je er niet zo mee bezig. Misschien neem je het gewoon voor lief. Maar wat je misschien af en toe niet helemaal beseft, is hoe belangrijk muziek in games is. Niet alleen als herkenningspunt, maar ook om de sfeer die de ontwikkelaar voor ogen heeft extra te benadrukken. Muziek in games is belangrijk en daarom is het interessant more »

De franchise staat er compleet anders voor dan twaalf jaar geleden. Na de release van Revenge of the Sith wisten we het zeker; dit was het dan. Het verhaal is klaar, de koek is op. Er komen geen films meer. Nu, jaren later, kijken we uit naar minimaal vijf nieuwe films. En dat is niet het enige. Natuurlijk ben je more »

Zondag! De dag waarop je nog vol aan het genieten bent van je weekend, maar ook de dag waarop je jezelf weer klaar moet maken voor de drukke nieuwe werkweek. Laten we daar nog niet aan denken. Dat ligt in de toekomst. Afgelopen week lag in het verleden, evenals het onderstaande nieuws. Ik zet het belangrijkste voor je op een more »

[review] Starcraft II: Legacy of the Void

​Ineens was ‘ie daar. Starcraft II: Legacy of the Void, het derde deel in de Starcraft II-trilogie, is eindelijk te krijgen. Waar de release van Wings of Liberty best wel een dingetje was, lijkt dit laatste deel zomaar ineens te verschijnen. Geen grote reclames, geen launch feestjes en zelfs zeer stilletjes in de winkel te vinden. Heeft dat een reden? more »

Wanneer je aan Star Wars denkt, hoor je snel in je hoofd de geluiden van lichtzwaarden, blasters en het iconische ademgeluid van Darth Vader. Natuurlijk staan deze geluiden onlosmakelijk verbonden met de franchise. De muziek van John Williams is echter niet te vergeten. Zijn legendarische score voor de serie bracht Star Wars vanaf het eerste begin naar een hoger niveau. more »

Met de zes Star Wars-films heeft George Lucas zijn universum flink kunnen uitbreiden en verdiepen. Voor The Empire Strikes Back wist niemand wat Dagobah was, voor The Phantom Menace wist niemand van het bestaan van de Podraces. En zelfs de Clone Wars, waar in A New Hope al over gesproken werd, waren een groot mysterie tot Attack of the Clones. more »

Het lichtzwaard. Het staat synoniem voor Star Wars. Een elegant wapen, gecreëerd door George Lucas voor de Jedi’s. Een zwaard dat tot de verbeelding spreekt, een wapen dat macht uit weet te stralen. Dodelijk, maar prachtig. Toch, voor de wereld van de videogames, heeft het wapen een flinke verandering moeten doorstaan. Het lichtzwaard is dodelijk, krachtig en elegant en lijkt more »