[feature] Star Wars: een dankwoord

Even neem ik je mee terug. Het jaar waar we over spreken is 2012. Ik was enthousiast, ik was weggeblazen. Ik wist niet wat ik zojuist gezien had. Het was Star Wars, maar het was Star Wars op een hele andere manier. Het was volwassen, hard, duister. Iets wat ik graag zag, iets wat Star Wars kon gebruiken in de more »

Wat is het een fantastische tijd voor fans van Star Wars. Niet alleen wist The Force Awakens zowat alle records te breken, maar ook op het gebied van tv, games en boeken kunnen we onze lol op. Ik heb me niet meer zo gevoeld sinds de release van Revenge of the Sith. Star Wars is helemaal terug, groter dan ooit. more »

[feature] Star Wars: de verloren hoop

Heb je Star Wars The Force Awakens inmiddels nog niet gezien? Schaam je! Stop met het lezen van deze tekst en ga naar de eerste bioscoop die je tegenkomt. Ben je nog niet helemaal bij met Star Wars Rebels? Is het antwoord op beide vragen een kortstondige ‘nee’? Stop dan met het lezen van deze tekst. Misschien verpest ik wel more »

De franchise staat er compleet anders voor dan twaalf jaar geleden. Na de release van Revenge of the Sith wisten we het zeker; dit was het dan. Het verhaal is klaar, de koek is op. Er komen geen films meer. Nu, jaren later, kijken we uit naar minimaal vijf nieuwe films. En dat is niet het enige. Natuurlijk ben je more »

’Doe normaal joh, het is maar een film’. Een zin die ik vaak heb gehoord in mijn leven. Een zin die kwam uit de mond van iemand anders wanneer ik weer eens een Star Wars-gerelateerde theorie vertelde, liet zien dat ik weer voor honderden euro’s aan spullen had gekocht waar Luke Skywalker op stond of tijdens de momenten dat ik more »

Toen George Lucas in de jaren zeventig begon met het schrijven van ‘The Star Wars’, besefte hij al snel dat deze film(s) bijzonder lastig werden om te maken. De technieken bestonden simpelweg nog niet die hij nodig had. Star Wars moest beter zijn dan datgene wat er al was; niet alleen grafisch, maar op alle vlakken. Dus besloot Lucas om more »

Een film staat of valt met de personages waar jij als kijker in moet geloven. Wanneer George Lucas niet de moeite had genomen om zijn spelers diepte mee te geven, dan was Star Wars nooit zo succesvol geworden als dat het nu is. Het team achter de films ging echter verder en verzon een universum gevuld met memorabele personages. Wat more »

Zes films zijn inmiddels verschenen. De zevende loert aan de horizon. Met The Force Awakens in het vooruitzicht, kijken we vandaag terug naar dat wat de Star Wars Saga ons al gegeven heeft. Twee trilogieën, zes films, één verhaal. Wat is de favoriete film van de crew van GameParty? Het is geen makkelijke vraag. Omdat ik op ben gegroeid met more »

Wanneer je aan Star Wars denkt, hoor je snel in je hoofd de geluiden van lichtzwaarden, blasters en het iconische ademgeluid van Darth Vader. Natuurlijk staan deze geluiden onlosmakelijk verbonden met de franchise. De muziek van John Williams is echter niet te vergeten. Zijn legendarische score voor de serie bracht Star Wars vanaf het eerste begin naar een hoger niveau. more »

Een wereld zonder Star Wars lijkt ons niet meer voor te stellen. Sinds de release van de eerste film in 1977 is Star Wars een feit. We zien het overal: in films, games, boeken, comics, klederdracht, speelgoed en meer. En toch is alles ontsproten uit het brein van één persoon. Eén persoon die ooit het idee kreeg om een ‘space more »