Meer dan acht uur zat ik in een vliegtuig. Een flinke vlucht, van Schiphol richting Orlando, Florida. Een vlucht waar ik bijzonder lang naar uit heb gekeken. Niet weken of maanden, maar jaren. Tijdens mijn reis in de ‘Sunshine State’ zou ik namelijk voor de eerste keer de Star Wars Weekends aan gaan doen in Disney World. Een droom kwam more »

Halo: Nightfall – de mini-serie die gebundeld is met Halo: The Master Chief Collection, en daardoor voor iedereen met deze game te zien is vanaf de Xbox One – is inmiddels toe aan haar vierde aflevering. Ontwikkelaar 343 industries gebruikt de serie om het personage Jameson Locke uit te diepen. Dit omdat het een centraal personage gaat zijn in het more »

Al sinds de release van de originele Xbox is Halo een naam die niet meer weg te denken is. De vele games die volgden, brachten keer op keer kwaliteit en de franchise groeide uit tot de belangrijkste voor het platform van Microsoft. De avonturen van de Master Chief waren groots, diep en gevuld met toffe gameplay. Online domineerden de titels more »

Holy shit! Die is wel op zijn plek. Het is niet vaak dat ik voor de release van een film zo’n duidelijke mening tegen kan komen op het web als dat nu het geval is bij Teenage Mutant Ninja Turtles. Het feit dat de naam van Michael Bay aan het project vast zit, is volgens velen meteen de doodsteek voor more »

Vandaag start het tweede seizoen van Orange is the New Black, de serie van Netflix die puur en alleen via de on demand-service te zien is. Gebaseerd op het leven van Piper Kerman, toont de serie het harde leven in een vrouwengevangenis. Wij kregen de mogelijkheid om de eerste zes afleveringen van dit nieuwe seizoen alvast te bekijken. Het was more »

Al vele jaren is 4 mei Star Wars Day. Elk jaar worden er op deze dag evenementen georganiseerd, komen fans samen om de films opnieuw te bekijken en probeert een enkeling Jar Jar wederom te verdedigen. May the fourth. Het is zo geeky dat het tof is. Het is inmiddels 37 jaar geleden dat Star Wars in de bioscopen verscheen more »

Het waren 1,1 miljoen mensen die in 2010 van New Kids één van de best bekeken Nederlandse films maakten. New Kids Turbo liet zien dat een groep filmmakers met een passie voor het eindproduct, gecombineerd met creatieve vrijheid, goed kunnen scoren. Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil probeerden het nog eens te doen met New Kids Nitro. Vlak more »

[feature] Een ode aan Rocky

De recent verschenen film Grudge Match nodigt je uit om in de boksring te stappen met filmlegendes Sylvester Stallone en Robert de Niro. Het is niet de eerste keer dat deze acteurs de bokshandschoenen aantrekken voor een film. Zo was de Niro in 1980 al te zien in Raging Bull en kennen we Stallone natuurlijk allemaal als Rocky Balboa. Het more »

[review] Gravity Blu-Ray

“Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Gravity is een film die je gezien moet hebben. There, I said it.” Met deze woorden begon collega Marc de Haas een klein half jaar geleden zijn review van Gravity. Nu we de film nog eens hebben bekeken op Blu-ray kunnen we niet anders dan het volkomen met hem eens more »

Het is al jaren geleden dat er voor het eerst gesproken werd over een film rondom de grootste franchise die Microsoft in huis heeft. Halo, de naam alleen al, heeft vele miljoenen binnen weten te halen. Niet alleen door de verschillende games, maar ook door alles wat daar omheen verschenen is. Denk bijvoorbeeld eens aan de comics, beeldjes, muziek cd’s more »