Enkele dingen in het leven staan vast. Zo weet je dat je ooit gaat sterven. Het is logisch dat je naar school gaat als klein kind en het staat vast dat je werken moet. En je weet dat er elke zondag een nieuwe, verse Up2Date verschijnt op GameParty. Hét artikel dat je even moet lezen wanneer je het belangrijkste nieuws more »

Het is haast een eer te noemen dat ik af mag trappen in een nieuwe serie artikelen die je gaat krijgen op GameParty. Elke week blikken we op donderdag terug op een game die al een tijdje (of veel langer dan dat) uit is. Puur om de reden dat we die game nog steeds spelen. Waarom spelen we de titel more »

Het is de opmars van een nieuw genre. Gestart met de originele Skylanders, lijken LEGO Dimensions en Disney Infinity (en de Amiibo’s van Nintendo) het ‘toys to life’-genre te accepteren als een nieuwe hit. En dat is het ook. Het kopen van een spelfiguur in de winkel om deze in je game tot leven te zien komen werkt en weet more »

Hey. Psssst. Maak geen plotse bewegingen. Schrik niet. Daar, net over je schouder. Zie je het? Dat is 2016! Het nieuwe jaar is gearriveerd en 2015 is officieel een game over. En ik? Ik heb de eer om het eerste artikel van het jaar te mogen schrijven. Hoe kan ik 2016 anders beginnen dan met een vooruitblik? Het jaar 2015 more »

[feature] A long time ago… Star Wars Galaxies

Misschien ben je momenteel een grote fan van Star Wars: The Old Republic. De MMO van Bioware gesitueerd in het universum van Star Wars weet vele fans aan te spreken. Maar dit is niet de eerste keer dat een game met de Star Wars-licentie het MMO-genre aan doet. Nee, lang voor The Old Republic was er Star Wars Galaxies.

 Voordat more »

Fijne feestdagen! Natuurlijk, kerstmis is inmiddels alweer een ding uit het verleden, maar de wisseling van het jaar moet nog komen. Omdat we dus nog steeds een fijne feestdag te gaan hebben, is mijn groet compleet legitiem. And on that note… Up2Date! The Force is strong with Call of Duty 
Zo, je dacht vast dat ik met die titel een more »

Hoewel de game pas net uit is, brengt Dice ons nu al de eerste downloadbare uitbreiding. The Battle of Jakku, zoals de content heet, brengt niet alleen nieuwe maps en een nieuwe mode, het brengt ook een inleiding voor Star Wars: The Force Awakens. Aangezien die film volgende week verschijnt, kon Dice geen betere tijd van release kiezen. In mijn more »

Misschien ben je er niet zo mee bezig. Misschien neem je het gewoon voor lief. Maar wat je misschien af en toe niet helemaal beseft, is hoe belangrijk muziek in games is. Niet alleen als herkenningspunt, maar ook om de sfeer die de ontwikkelaar voor ogen heeft extra te benadrukken. Muziek in games is belangrijk en daarom is het interessant more »

De franchise staat er compleet anders voor dan twaalf jaar geleden. Na de release van Revenge of the Sith wisten we het zeker; dit was het dan. Het verhaal is klaar, de koek is op. Er komen geen films meer. Nu, jaren later, kijken we uit naar minimaal vijf nieuwe films. En dat is niet het enige. Natuurlijk ben je more »

Wanneer we spreken over een lange tijd geleden, spreken we over Dark Forces. De game verscheen voor het eerst in 1995 en was speelbaar onder DOS. Ja, nu voel jij je oud, toch? Dark Forces was niet zomaar de zoveelste shooter, het was een waardige opvolger voor DOOM.

 Natuurlijk staat Star Wars: Dark Forces helemaal los van de DOOM-franchise. Het more »