Titanfall was een mooie, exclusieve game voor de Microsoftplatformen. De eerste game van Respawn, het originele team achter games als Call of Duty 2 en Modern Warfare, moest hoge ogen gooien. Het spel speelde lekker, vernieuwde net genoeg en wist een hoop fans te krijgen. Het tweede deel zal echter niet alleen bij Microsoft verschijnen maar maakt ook de stap more »

De game die ik tijdens de launch van de Xbox One het meeste heb gespeeld is zonder twijfel Battlefield 4. De verhalende stand heb ik meerdere keren uitgespeeld, op alle moeilijkheidsgraden, met elk te behalen einde. De complete achievementlijst werd vrijgespeeld. Opvolger Battlefield Hardline, afkomstig van een andere studio, deed me dan weer helemaal niks. Die game verdween na twee more »

Het kan raar lopen. CD Project RED bracht een fantastische game uit. The Witcher III: Wild Hunt wist iedereen weg te blazen. Verhalende gameplay, geweldige graphics en sterke DLC. De game werd door veel gamers vele uren gespeeld. En dan was er ook nog die minigame, Gwent. Spelers vonden de minigame waarin je kaarten moest leggen zo leuk in The more »

Waar de gemiddelde presentatie tijdens de Gamescom gegeven wordt in witte, saaie kamers, had 2K een complete huiskamer ingericht voor Mafia III. Boeken, relaxte banken, een groot scherm, kasten en zelfs een open haard, alles in de stijl van de jaren zestig. Voordat de presentatie begon zat de sfeer er al goed in. Nee, ik heb Mafia III niet aan more »

Ik wil, voordat ik aan deze preview begin, even een moment nemen om iets op te biechten. Eerwaarde, ik moet u spreken, ik heb gezondigd. Hoewel ik jaren lang de kans heb gekregen, is het er nooit van gekomen. Ja, ik spreek de waarheid. Ik heb nooit eerder een Bioshock uitgespeeld. Sterker nog, ik heb nooit eerder een Bioshock gespeeld. more »

Je hebt van die games die meer voor je zijn dan een spel. Games die je raken, iets met je doen. De eerste Metal Gear Solid deed dat voor mij; momenten die ik nu nog steeds kan herinneren. Nog steeds bij me draag. Het was de start met mijn liefde voor deze serie. Inmiddels zijn we vele jaren en behoorlijk more »

Ja, ik ben een enorme fan van Star Wars. Sinds mijn meest jonge jaren prefereer ik de avonturen van de familie Skywalker boven de missies van de Enterprise. Een ‘Trekkie’ was ik nooit, maar stiekem vond ik Star Trek ook gewoon heel tof. Sterker nog, mijn ouders waren wel echte Trekkies. Met een Enterprise telefoon in de huiskamer, letterlijk honderden more »

Een nieuwe ontwikkelaar. Een nieuwe console. Twee ingrediënten die een franchise schade aan kunnen brengen. Maar het hoeft niet; het is in het verleden vaker dan eens goed gegaan. Echter, toen Gears of War door een andere studio opgepikt werd in het verleden (in het geval van Judgement), kwam daar de in mijn ogen minst interessante game in de franchise more »

[preview] Gamescom 2016: Cuphead

Al sinds het moment dat ik de eerste beelden zag van Cuphead wist ik dat ik deze game wilde spelen. Het genre maakte me niet eens meer uit, ik moet deze game hebben. De grafische stijl heeft sinds de aankondiging zo’n positieve invloed op me, dat ik niet kon wachten om met de game aan de slag te gaan. En more »

Tijdens de aankondiging van Sea of Thieves wist de game mij niet te trekken. Een open wereld met piraten klinkt leuk, maar het vertrouwen in ontwikkelaar Rare was behoorlijk laag. Toch, naarmate ik steeds meer van de game zag, begon het te kriebelen bij me. Het idee is op papier bijzonder interessant en erg origineel. Ik keek dan ook uit more »