Definerende momenten. Dingen die je voor altijd bij zullen blijven. Waarvan je tijdens het beleven beseft dat dit een graadje belangrijker en beter is dan dat wat je eerder mee hebt mogen maken. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain geeft je deze momenten keer op keer. Met Ground Zeroes gaf Kojima eerder al een frisse blik op dat wat more »

Het is bizar hoe snel het kan gaan. Gisteren was het zaterdag, nu is het gewoon weer zondag! En dat zorgt ervoor dat we een week verder zijn sinds de laatste Up2Date. Gaan we snel verandering in brengen, want ook deze week brengen we je weer compleet op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Vang Pokémon ‘in het echt’ Wanneer more »

Het is de opmars van een nieuw genre. Gestart met de originele Skylanders, lijken LEGO Dimensions en Disney Infinity (en de Amiibo’s van Nintendo) het ‘toys to life’-genre te accepteren als een nieuwe hit. En dat is het ook. Het kopen van een spelfiguur in de winkel om deze in je game tot leven te zien komen werkt en weet more »

Wanneer ik in mijn kast met games kijk, zie ik tussen mijn Xbox 360-titels acht Guitar Hero’s staan. Acht keer een game die in feite zo ongeveer hetzelfde was. Daarnaast staan nog enkele Rock Band-uitgaves. We kunnen dan ook stellen dat ik best een liefhebber van het rocken met een plastic gitaar was. Maar ik was er daarna ook helemaal more »

Een goede singleplayer; ik ben er gek op. Ik verdiep me graag in een nieuwe wereld, in het verhaal wat een ontwikkelaar mij wil vertellen en de diverse personages die er bij horen. Ik durf me op te laten slokken in al dat wat de mensen achter het spel mijn kant op gooien. Maar de singleplayer lijkt steeds verder te more »

De LEGO-games zijn niet meer uit het straatbeeld te denken. Van Jurassic World tot Star Wars en van Indiana Jones tot Batman; stuk voor stuk waren de games leuk om te spelen en konden ze rekenen op goede kritieken. Met LEGO Dimensions pakt de ontwikkelaar het anders aan. Toys to life, het is een genre dat steeds interessanter aan het more »

Ik ben niet de beste danser ter wereld. Dat weet ik. Dat weet jij. Toch kan ik goed genieten van een dansspelletje op zijn tijd. De Just Dance-franchise is de grootste in het genre en komt met een nieuw deel uit. Ik ging bij Ubisoft op de koffie om te kijken of de game spelers van de bank af gaat more »

De zwanenzang van Hideo Kojima. Het einde van Hideo Kojima. Er is enorm veel geschreven over Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar ook over de problemen bij de ontwikkelaar. Kojima’s naam werd van de cover verwijderd, Silent Hills stierf een vroege dood en Metal Gear Solid V zou de laatste keer zijn dat de man achter de titel more »

Een half uurtje spelen met Star Wars Battlefront. Dat is genoeg. Dat is voldoende om deze Gamescom voor mij te doen slagen. Dat zou voor mij genoeg zijn om de reis naar Keulen te maken, om de overnachtingen in een louche hotel te doorstaan. Star Wars Battlefront, een door mij enorm geliefde serie gaat terugkomen op een manier die de more »

Niet alleen World of Warcraft doet het in de wereld van de MMO’s goed. Ook Bioware’s Star Wars: The Old Republic weet zich staande te houden tussen de vele, vele andere concurrenten in het genre. Met Knights of the Fallen Empire, de aankomende uitbreiding, wil Bioware opnieuw laten zien waarom ze heer en meester op het gebied van verhaalvertellingen zijn. more »